Cele mai citite despre cozonac

Pasca cu branza si stafide

Alaturi de cozonac, ouale rosii si drobul de mile, pasca cu branza este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor in preajma sarbatorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesita ceva mai multa atentie, un plus de...

Meniu traditional pentru masa de Paste

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare. Iar daca printre preferintele mesenilor se afla mai ales bucatele traditionale de Pasti, atunci vei putea gasi potrivit urmatorul meniu.

Cozonac cu rahat

Cozonacul cu rahat este unul dintre preparatele culinare cu care romanii isi omenesc oaspetii, de obicei in preajma marilor sarbatori religioase (Craciun, Paste). Cozonacul cu rahat este un produs usor de preparat, care nu necesita prea multe ingrediente.

Cele mai noi despre cozonac

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Budinca din resturi de cozonac de la Paste

Mi-a ramas de la Paste o jumatate de cozonac. M-am gandit sa fac o budinca, care a iesit foarte buna. Aceasta budinca o poti face si cu paine, iar intre straturile de paine poti pune dulceata de gutui sau mere taiate cubulete.

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Cum arata o masa sanatoasa de Paste?

Excesul alimentar este de multe ori sinonim cu sarbatorile. Obiceiul meselor imbelsugate ne poate crea probleme care ne aduc de cele mai multe ori la Urgente. Acest aspect , din pacate, anuleaza farmecul sarbatorilor. Solutia sta ca de obicei in combinatii potrivite si in echilibru.

Suma uriasa pe care o platesc romanii de Paste doar pentru pasca si cozonaci

Romanii din tara, dar si o parte dintre cei care lucreaza in strainatate, cumpara de Paste aproximativ 7,4 milioane de cozonaci si in jur de 700.000 de bucati de pasca, pentru care platesc mai mult de 20 de milioane de euro, potrivit patronatului Rompan, din industria de panificatie.