Poze feministe

Iata cele mai relevante poze despre feministe de pe acasa.ro

Cele mai citite despre feministe

Fantasmele erotice ale femeilor

La inceput de ianuarie editura Trei vine cu o recomandare: Fantasmele erotice ale femeilor, de Nancy Friday.

Chick-lit pentru femei independente

Umor savuros, povesti de dragoste sau problemele de zi cu zi ale femeii moderne si de cariera sunt cateva dintre caracteristicile literaturii chick lit. Daca vrei sa te destinzi dupa o zi agitata sau sa patrunzi intr-o lume de poveste, luxoasa si captivanta poti incerca cu un roman special scris de

Laura Grunberg - "biONGrafie"

"Aceasta este biografia traita, cu precadere privata, a uneia dintre miile de organizatii neguvernamentale infiintate in Romania dupa 1989.

Cele mai noi despre feministe

Andreea Marin, Delia, Mihaela Miroiu, Emma Watson si Michelle Obama, in topul personalitatilor care lupta pentru egalitatea de gen, in opinia romanilor

Mihaela Miroiu (politologa, filosoafa si scriitoare), Aluziva (Alina Greavu - activista, fundraiser independent, creatoare de continut), artista Delia Matache, Oana Baluta (profesoara, cercetatoare specializata in gen si politica) si Andreea Marin sunt cele mai cunoscute persoane publice din Romania, pe care romanii le asociaza cu o activitate sustinuta in domeniul egalitatii de gen si a promovarii drepturilor femeii, arata un studiu al Asociatiei Solidaritate si Egalitate.

Biblioteca Secolului 20: cartile care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa

Editura Publisol readuce in atentia cititorilor contemporani scriitori romani din secolul 20, lansand colectia Biblioteca Secolului 20.

Sange auriu de Nomina Forna - un manifest feminist pentru tanara generatie!

Sange auriu de Namina Forna, este cel mai recent titlu adaugat colectiei Young Fiction de la Editura Trei. Discursul feminist al Naminei Forna este foarte bine conturat in acest roman, autoarea creand extraordinar o lume patriarhala ce refuza sa lase femeile sa-si arate fetele odata ce au trecut prin Ritualul Puritatii. In ciuda faptului ca romanul este plasat intr-o lume fantastica, paralelele cu propria noastra lume sunt izbitoare. Forna foloseste povestea lui Deka pentru a le arata tinerelor ca sunt mai puternice decat cred, isi pot vindeca traumele, pot ucide creaturi monstruoase si isi pot descoperi puterea interioara, in ciuda restrictiilor impuse de un patriarhat absolut.