Poze ganglioni

Iata cele mai relevante poze despre ganglioni de pe acasa.ro

Cele mai citite despre ganglioni

Amigdalita sau rosu in gat la copii

Amigdalita, denumita popular “rosu in gat”, reprezinta o inflamatie a cailor respiratorii superioare, mai exact a amigdalelor. Acestea actioneaza ca un filtru, secretand niste anticorpi care blocheaza patrunderea infectiilor in organism. Amigdalele declanseaza productia de celule protectoare in mome

Ce este mamografia?

Orice femeie poate dezvolta cancer de san, chiar daca nu are antecedente genetice.

Vaccinurile necesare pentru adulti

Pentru a te proteja impotriva bolilor grave infectioase, cea mai buna solutie este vaccinarea.

Cele mai noi despre ganglioni

Transplantul de celule stem hematopoietice, unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru cancerele de sange. Pacient “m-am nascut a doua oara”

In fiecare an, trei din 100.000 de romani sunt diagnosticati cu un cancer de sange, in timp ce in lume, la fiecare 35 de secunde, o persoana afla ca sufera de o astfel de boala. In ultimii ani, optiunile de tratament au crescut semnificativ, iar unul dintre tratamentele care s-au dovedit a fi cele mai eficiente este transplantul de celule stem hematopoietice. Principalul avantaj al transplantului de celule stem hematopoietice este ca ofera o sansa la vindecare sau de remisiune indelungata pacientilor care sufera de cancere de sange si au indicatie pentru aceasta procedura.

Avertisment OMS: Aparitia variolei maimutei in Europa nu este obisnuita

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) trage un semnal de alarma privind raspandirea cazurilor de variola maimutei in tari europene. Potrivit oficialilor, cazurile de variola maimutei sunt un lucru neobisnuit in Europa, cu atat mai mult cu cat acestea nu au calatorit in zonele endemice. Tocmai de aceea sunt in desfasurare investigatii suplimentare pentru a determina sursa probabila si amploarea infectiei pentru a limita raspandirea ulterioara.

Tot ce trebuie sa stii despre afectiunile neurologice la tineri

Afectiunile neurologice sunt boli care afecteaza sistemul nervos central si periferic. Sistemul nervos central este alcatuit din creier si maduva spinarii, iar sistemul nervos periferic este reprezentat de celule nervoase si ganglioni aflati in afara creierului si maduvei spinarii. Din ce in ce mai multi tineri intre 20 si 40 de ani sunt diagnosticati cu boli neurologice cronice, care nu se vindeca, cum ar fi scleroza multipla. Factorii genetici reprezinta principala cauza a acestor afectiuni, insa si alti factori pot fi implicati in declansarea bolilor neurologice – stil de viata dezechilibrat, fumat, consum excesiv de alcool si cofeina, consum de substante interzise, stres. Iata ce afectiuni neurologice pot aparea la tineri.