Cele mai citite despre gutui

Ce mananci cand ai pietre la rinichi

Litiaza oxalica, cunoscuta si sub numele de "pietre la rinichi", este provocata de acumularea unor cristale solide la nivelul rinichilor. Aceste cristale se formeaza din cauza excesului de calciu in organism, insa pot aparea si din cauza unei medicatii puternice, de lunga durata sau in urma consumu

Plantarea pomilor fructiferi toamna

Stiai ca perioada ideala pentru plantarea de pomi fructiferi este toamna, dupa caderea frunzelor, pana la venirea primului inghet? Inainte de a planta pomi fructiferi in gradina ta este indicat sa te informezi asupra conditiilor necesare si modului de ingrijire al acestora. Iata cateva aspecte despr

Cum sa alcatuiesti meniul de post

Odata cu inceputul Postului Pastelui pentru toti cei care intentioneaza sa se supuna regulilor crestin s-a dat startul unui sir de intrebari de genul "Ce mai mananc azi? Ce mai gatesc maine? Ce retete sa mai incerc ca sa mai alternez mancarurile?"...

Cele mai noi despre gutui

Legatura dintre alergii si alimentatia diversificata. De ce trebuie sa consumi doar alimente romanesti

Numarul de alergii alimentare este intr-o crestere continua atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor. De vina ar fi alimentele care provin din strainatate, in special fructele si legumele exotice, sustin nutritionistii care ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe alimente romanesti.

Muraturile, multiple beneficii pentru sanatate, potrivit nutritionistilor

Sezonul rece este sezonul muraturilor. Este perioada in care ne bucuram de o gogonea, de castraveti sau de alte legume murate. Iar, potrivit nutritionistilor, gogonelele murate in saramura, nu cele in otet, au multiple beneficii pentru organism.

Gutuile, desertul dietetic de sezon

Este sezonul gutuilor. Aceste fructe galbene, aromate si pline de savoare sunt ideale pentru a fi consumate intre mese, ca si gustare. Sunt gustoase, pline de nutrienti si satioase. In plus, sunt dietetice si pot fi consumate, fara probleme si de persoanele care au diabet, sustine Mihaela Bilic.