Sarmale cu ciuperci
In perioada postului poti sa inlocuiesti sarmalele cu carne sau cele cu orez cu sarmalele cu ciuperci.
In perioada postului poti sa inlocuiesti sarmalele cu carne sau cele cu orez cu sarmalele cu ciuperci.
Castravetele este una dintre cele mai rapsandite legume consumate de catre om. Aceasta leguma are calitati gastronomice remarcabile si poate fi consumata aproape tot timpul anului. Castravetele este o planta care prefera locurile luminoase, calde si umede, fara curenti de aer. Castravetele are
Gogonelele murate sunt unele dintre cele mai delicioase muraturi pregatite de gospodine. Gogonelele se servesc in salatele asortate de muraturi sau ca garnitura pentru fripturile de porc
Gulia este o leguma extrem de sanatoasa, insa putini oameni mai profita de aceasta. Aceasta leguma, aparent simpla, poate fi consumata in diverse moduri. In plus, are multiple beneficii pentru santatate, explica nutritionistii.
Metoda de a pastra legume peste iarna in saramura nu a fost, iata, inventata de noi, ci este prezenta in traditiile multor popoare. Bacteriile benefice care rezulta din fermentatia glucidelor produc acid lactic ce determina scaderea pH-ului si creeaza un mediu acid in care majoritatea microorganismelor nu pot supravietui- este vorba asadar de o metoda de conservare... fara conservanti, doar pe baza de sare.
Sezonul rece este sezonul muraturilor. Este perioada in care ne bucuram de o gogonea, de castraveti sau de alte legume murate. Iar, potrivit nutritionistilor, gogonelele murate in saramura, nu cele in otet, au multiple beneficii pentru organism.
Aceasta pagina a fost creata special pentru a oferii informatii cat mai complexe despre murat. Acasa.ro iti ofera poze, video, aricole si comentarii ale utilizatorilor pe tema murat.