Cele mai citite despre pasca

Meniu traditional pentru masa de Paste

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale anului, motiv pentru membrii familiei si prieteni sa se adune in jurul mesei de sarbatoare. Iar daca printre preferintele mesenilor se afla mai ales bucatele traditionale de Pasti, atunci vei putea gasi potrivit urmatorul meniu.

Pasca cu branza si stafide

Alaturi de cozonac, ouale rosii si drobul de mile, pasca cu branza este un preparat care nu trebuie sa lipseasca de pe masa romanilor in preajma sarbatorilor pascale. Spre deosebire de alte preparate, pasca necesita ceva mai multa atentie, un plus de...

Traditii si obiceiuri de Paste

Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii si s-a sarbatorit pentru prima data in jurul anului 1400 inainte de Hristos. Desi Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii si reprezinta Invierea mantuitorului Iisus Hristos, aceasta a fost mai intai o sarbatoare iudaica

Cele mai noi despre pasca

Masterchef Gourmet de la Tefal – asistentul perfect pentru masa de Paste

Pastele este cea mai importanta sarbatoare a primaverii pe care o asteptam cu speranta si bucurie. Este perioada in care preparatele traditionale, transmise din generatie in generatie, ii aduna pe toti cei dragi in jurul mesei.

Traditii si obiceiuri in ziua de Paste. Afla ce trebuie sa faci pentru a avea noroc si sanatate!

Potrivit traditiei, in prima zi de Paste nu este bine sa mananci oua rosii, pentru ca tot anul "iti va mirosi gura ca oul clocit". De asemenea, se spune ca nu e bine sa mananci ouale nesarate, caci altfel ti se vor inrosi mainile.

Cum sa previi indigestia de Paste

Oua, stufat si ciorba de miel, friptura, pasca sau cozonac sunt doar cateva dintre alimentele traditionale care se gasesc pe masa de Paste. Aceste alimente sunt insa greu de digerat, in special daca sunt combinate si consumate in exces.

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii