Roquefort

21 articole despre roquefort

Ce trebuie sa stii despre branza Roquefort

roquefort
Roquefort in franceza, Rochefort in engleza, branza este un preparat frantuzesc din lapte de oaie, fabricat in sudul Frantei. Roquefort face parte din familia branzeturilor cu mucegai si este una dintre cele mai cunoscute branze albastre din lume, alaturi de alte tipuri, precum Gorgonzola sau Bleu [..]
Alte informatii despre: roquefort , branza albastra , branza

Aperitiv dulce pentru cunoscatori: struguri inveliti in branza Roquefort

roquefort
Strugurii inveliti in branza Roquefort sunt o delicatesa pentru cunoscatorii care apreciaza asocierile speciale de alimente si aperitivele dulci. Francezii ii servesc chiar si la desert. Incearca-i si tu! [..]
Alte informatii despre: migdale , struguri , aperitiv , branza Roquefort , struguri in branza Roquefort

Salata Roquefort cu pere, reteta pentru gurmanzi pretentiosi

roquefort
Salata Roquefort cu pere se adreseaza gurmanzilor cu gusturi alese, care apreciaza retetele frantuzesti tipice. Invata sa o prepari si tu acasa, iti vei surprinde placut familia si prietenii cu siguranta! [..]
Alte informatii despre: salata , roquefort , retete salata , salata cu pere , salata Roquefort

Calorii branza Roquefort

roquefort
[..]
Alte informatii despre: calorii , minerale , vitamine

Inghetata cu gust de iarba

roquefort
Caldura sufocanta a verii a provocat o explozie a vanzarilor de inghetata in Franta, lucru care a condus la diversificarea aromelor si gusturilor. Inventivi in materie de gastronomie, francezii au [..]

Branză Roquefort

roquefort
[..]
Alte informatii despre: calorii , minerale , vitamine

Invata sa diferentiezi diversele tipuri de branza

roquefort
Cand vine vorba de intelegerea si retinerea complexitatii tuturor tipurilor de branzeturi, pana si cei mai mari bucatari se mai incurca in multitudinea de sortimente existente. Iata 3 dintre cele mai folosite tipuri de branzeturi. [..]
Alte informatii despre: sfaturi culinare , diferentiere branzaturi , tipuri de branzeturi , branzeturi

Ouale Kinder, interzise in America

roquefort
Daca in Europa, ouale Kinder reprezinta unul dintre cele mai cautate si adorate deserturi, in America, aceste dulciuri au fost complet interzise dintr-un motiv destul de ciudat. [..]
Alte informatii despre: dulciuri , oua Kinder , oua interzise

Polonezii se cearta cu slovacii pentru brinza

roquefort
Un sortiment de brinza de oaie afumata, produs de secole in muntii Tatra, la granita dintre Polonia si Slovacia, este motiv de disputa intre cele doua noi state membre ale UE. Slovacia a obiectat [..]

Francezii si americanii se cearta pe branza si Coca-Cola

roquefort
Noul presedinte american Barack Obama se afla sub presiune internationala pentru a schimba cat mai multe dintre politicile Administratiei Bush. Unul dintre cele mai "sensibile" [..]
Alte informatii despre: taxe de import , masuri punitive , roquefort , coca-cola

Patru retete delicioase si neobisnuite de incercat in sezonul dovlecilor

roquefort
Toamna este sezonul dovlecilor de placinta, insa cu acestia poti sa faci mult mai multe preparate delicioase care vor fi savurate de intreaba familie. [..]
Alte informatii despre: retete de toamna , dovleac , retete cu dovleac

Branzeturile ne mentin sanatatea

roquefort
Aliment consistent si deosebit de important in dieta noastra zilnica, branzeturile sunt folosite pentru a asezona diverse preparate culinare sau sunt consumate ca atare. [..]

Secretele bucatariei frantuzesti. Mancaruri rafinate, completate cu vinuri alese

roquefort
Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai apreciate arte culinare din intreaga lume. Cu o doza generoasa de rafinament si savoare, maestrii bucatari reusesc sa te introduca in spiritul boem al traiului francez doar cu un simplu pahar de vin si un platou de branzeturi. De la ambientul in care se servesc preparatele, pana la muzica si bauturi, totul este o arta in bucataria frantuzeasca. Iata cateva dintre secretele ascunse ale celei mai interesante si apreciate arte frantuzesti: gastronomia! [..]
Alte informatii despre: sfaturi culinare , vinuri , bucataria frantuzeasca , secrete bucatarie frantuzeasca , mancaruri rafinate

Istoria branzei - Drumul de la delicatesa la aliment banal

roquefort
Branza este unul dintre cele mai vechi preparate din lume, originea sa datand cu mult inaintea erei noastre. Daca astazi este un aliment banal, consumat la aproape orice masa, in trecut, branza era o delicatesa care se servea doar titlurilor nobile, iar procesului ei de preparare ii erau dedicate bucatarii speciale. Descopera evolutia istorica spectaculoasa a branzei noastre "cea de toate zilele", din cele mai vechi timpuri, pana in prezent! [..]
Alte informatii despre: branza , istoria branzei , delicatesa , aliment banal

Ce trebuie sa stii despre branza cu mucegai (branza albastra)

roquefort
Branza albastra reprezinta un termen generic pentru acele tipuri de branza carora le-au fost inoculate culturi de mucegai, intr-o maniera controlata. Totodata, branza albastra reprezinta unul dintre cele mai renumite soiuri de branzeturi din lume, situandu-se intre branzeturile considerate elegante [..]
Alte informatii despre: branza albastra , vin , fructe , branza

Ingrediente de baza pentru mancaruri frantuzesti

roquefort
Pasionatii artei culinare recunosc in unanimitate rolul important si influenta uriasa a bucatariei franceze in acest domeniu. [..]
Alte informatii despre: retete , sfaturi culinare , mancaruri frantuzesti , ingrediente mancaruri frantuzesti

6 combinatii spectaculoase de ingrediente in mancaruri

roquefort
Cand auzi de prosciutto cu pepene galben si struguri sau ciocolata cu chili sau piper, papilele tale gustative sunt usor "rezervate" in privinta lor, dar nu stiu ca urmeaza sa deguste unele dintre cele mai rafinate sau sofisticate feluri de mancare din lume. In bucatariile de lux, fructele se combina frecvent in aperitive sau feluri principale, iar condimentele spicy in deserturi de mare succes. [..]
Alte informatii despre: sfaturi culinare , ingrediente , combinatii spectaculoase , combinatii ingrediente

Alimente de evitat in sarcina in timpul sarbatorilor de iarna

roquefort
In timpul sarcinii, sistemul imunitar este slabit, ceea ce il face vulnerabil in fata bacteriilor si parazitilor. De sarbtori, atunci cand mesele festive sunt incarcate cu numeroase feluri de mancare, este indicat sa eviti anumite produse. [..]
Alte informatii despre: sarcina , alimentatie sarcina , alcool sarcina

Importanta consumului de lactate in timpul sarcinii

roquefort
Daca aportul de calciu din organismul tau este scazut in sarcina, fatul din burtica incepe sa preia din rezervele pe care le ai in oase pentru a se dezvolta, ceea ce iti poate cauza probleme de sanatate. In plus, exista pericolul subdezvoltarii sistemului osos si a danturii bebelusului. De aceea, lactatele sunt o sursa alimentara esentiala cand esti gravida. Insa nu toate produsele sunt sigure, pentru ca unele dintre ele cresc riscul infectiilor cu bacterii! [..]
Alte informatii despre: lactate , produse lactate , sarcina , lactoza , lactate sarcina , intoleranta la lactoza

Andivele, aurul alb din bucatarie

roquefort
Stiai ca andivele sunt legume foarte hranitoare desi au foarte putine calorii? Stiai ca o frunza de andiva are o singura calorie si este considerata o delicatesa de catre bucatarii din intreaga lume? [..]
Alte informatii despre: andive , andiva , calorii , bucatarie , salata , supa , tocanita , sfaturi culinare , culinar

Cum sa faci un platou cu branzeturi

roquefort
Un platou cu branzeturi este intotdeauna o solutie reusita pentru o masa. Alegand diverse sortimente de branza vei multumi toate gusturile. Apoi, un astfel de platou nu se pregateste tocmai usor, astfel incat musafirii tai vor aprecia in mod sigur efortul pe care l-ai depus penru a le oferi o masa eleganta si aspectuoasa. [..]
Alte informatii despre: branza , branza albastra , vin , fructe

Cele mai citite despre roquefort

Andivele, aurul alb din bucatarie

Stiai ca andivele sunt legume foarte hranitoare desi au foarte putine calorii? Stiai ca o frunza de andiva are o singura calorie si este considerata o delicatesa de catre bucatarii din intreaga lume?

Branzeturile ne mentin sanatatea

Aliment consistent si deosebit de important in dieta noastra zilnica, branzeturile sunt folosite pentru a asezona diverse preparate culinare sau sunt consumate ca atare.

Ce trebuie sa stii despre branza cu mucegai (branza albastra)

Branza albastra reprezinta un termen generic pentru acele tipuri de branza carora le-au fost inoculate culturi de mucegai, intr-o maniera controlata. Totodata, branza albastra reprezinta unul dintre cele mai renumite soiuri de branzeturi din lume, situandu-se intre branzeturile considerate elegante