Cele mai citite despre veterinar

Unde si cum plimbam cainele

Plimbatul este un exercitiu bun atat pentru cainele tau cat si pentru tine. La tot pasul patrupedele descopera informatii pe care nu le stia: mirosuri noi, persoane noi, locuri noi si sunete pe care nu le-a mai auzit iar tu poti sa te bucuri de putina miscare in aer liber.

Cum se ingrijesc hamsterii

Hamsterii sunt animale solitare, dar care se ataseaza de stapani, daca li se ofera afectiunea de care au nevoie si sunt ingrijite corespunzator. Daca vrei sa-ti iei un hamster, e bine sa stii ca acesta are nevoie de ingrijiri speciale si de atentie.

Cum sa hranesti corect iepurele

O alimentatie necorespunzatoare poate avea efecte negative asupra iepurelui, producandu-i grave probleme de sanatate. In general iepurii mananca mult mai mult decat au nevoie si, de asemenea, cei crescuti in casa pot manca tot felul de lucruri care pentru ei nu sunt sanatoase.

Cele mai noi despre veterinar

Atentie! Este invazie de capuse in Romania! Tot mai multi oameni ajung la spital din cauza acestor daunatori

Odata cu incalzirea vremii au aparut si capusele. Ciupitura acestor insecte este deosebit de periculoassa deoarece poate duce la transmiterea a diverse bacterii, paraziti si virusuri ce pot provoca boli grave, precum encefalita, boala Lyme sau febra hemoragica.

Semnele prin care cainele iti transmite ca nu se simte bine. Mergi la veterinar daca le vezi

La fel ca si noi, si cainii au uneori momente cand nu se simt bine. Este important sa stii cand si cum sa ii acorzi ajutor, ca sa isi revina cat mai repede. Afla care este comportamentul lor atunci cand se simt rau.

Deparazitarea externa a cainilor primavara - o urgenta veterinara

Primavara este un moment extrem de important atunci cand vine vorba despre gestionarea starii de sanatate a cainilor. Marcand inceputul unei noi perioade de activitate si crestere in natura, cu temperaturi ridicate si cu imbunatatirea conditiilor meteorologice, primavara este momentul in care parazitii externi ai patrupedelor isi reiau activitatea. Aceasta crestere naturala a activitatii parazitilor, in special a capuselor, expune cainii unor riscuri semnificative, mai ales atunci cand nu se implementeaza la timp masuri adecvate de protectie.