Poze alaptat

Iata cele mai relevante poze despre alaptat de pe acasa.ro

Cele mai citite despre alaptat

Polipii, scosi fara durere

Endoscopul, folosit in extragerea polipilor, elimina durerea pe care copiii o simt in timpul operatiei si riscul de regenerare a acestora. Prin metoda clasica de eliminare a polipilor, copilul sta

Primele semne ale sarcinii

Atunci cand ai ramas insarcinata, corpul tau incepe sa iti dea diferite „semnale” si sa te anunte astfel, ca se pregateste pentru o noua etapa. Primele zile de sarcina debuteaza cu o serie de simptome ce fac parte dintr-un sir lung de schimbari pe care le vei experimenta de-a lungul a noua luni.

Cum sa faci trecerea de la alaptat la biberon

Oricat de placut iti este sa alaptezi, la un moment dat va trebui sa te ocupi de activitati care nu iti vor mai permite sa fii tot timpul alaturi de bebelus. In acele momente, alternativa alaptatului devine biberonul. Pentru unii parinti, aceasta trecere vine in mod natural, insa altii intampina dificultati in a-l ajuta pe bebe sa se adapteze schimbarii.

Cele mai noi despre alaptat

Canicula si alaptarea bebelusului. Ofera-i sanul des pentru a evita deshidratarea

Prin insasi fiziologia lor, bebelusii prezinta un risc mai mare de deshidratare pe vreme foarte calda. Proportia de apa din corpul unui bebelus este de aproximativ 70% (in timp ce la un adult este de 55%), iar cea mai mare parte a acesteia se afla in interiorul celulelor, ceea ce face ca echilibrul lor sa fie mult mai slab, crescand riscul de pierdere excesiva de lichide. De aceea, atunci cand temperaturile sunt ridicate, asa cum sunt vara in mediul nostru, si mai ales in timpul unui val de caldura, trebuie sa mentii copilul bine hidratat. Daca bebelusul este alaptat la san, va trebui sa ii oferi sanul mai des pentru a evita deshidratarea.

Cum va puteti spori confortul si starea de bine in perioada alaptarii?

Laptele matern este hrana ideala pentru bebelus, deoarece este bogat in anticorpi care il ajuta sa lupte impotriva infectiilor respiratorii, impotriva virusilor, infectiilor la nivelul urechii, obezitatii, diabetului de tip 1, alergiilor si impotriva multor altor afectiuni. Deoarece laptele matern este mai usor de digerat de catre sugari, ajuta la reducerea durerilor de stomac, a diareei, constipatiei si colicilor.

Despre marirea sanilor dupa o prima operatie de marire a sanilor (augmentare secundara) cu doctor Ovidiu Grecu

Augmentarea mamara, mamoplastia de augmentare sau marirea sanilor cu implanturi mamare este operatia prin care sanii mici, prea putin dezvoltati, devin sanii cu volum pe care fiecare pacienta care apeleaza la aceasta interventie i-a visat. Atunci cand marimea obtinuta dupa augmentarea mamara nu este cea pe care ai visat-o, ci doar cea maxima pe care caracteristicile anatomice ale sanilor tai au permis-o in acel moment, exista posibilitatea de a apela la o augmentare mamara secundara, adica inlocuirea implanturilor mamare vechi cu unele mai mari. La schimbarea implanturilor mamare apeleaza si pacientele care isi doresc o reimprospatare a look-ului sanilor dupa mai multi ani in care corpul a trecut prin diferite schimbari: slabit, ingrasat, sarcini, alaptat. Cele mai multe dintre acestea o fac pentru ca isi doresc o marime mai mare, dar in anumite cazuri este nevoie si de interventii adiacente precum liftingul mamar pentru a obtine rezultatul dorit: sani mai mari, atragatori si mai fermi. Despre schimbarea implanturilor mamare discutam cu doctor Ovidiu Grecu (www.drgrecu.ro), medic primar in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, fondatorul conceptului de chirurgie estetica responsabila.