Cele mai citite despre asperger

Studiu: Cainii dresati pot ajuta copiii autisti sa socializeze mai bine

Autismul este o tulburare a creierului care ii impiedica pe copii sa comunice si sa stabileasca relatii cu cei din jur. Pentru copiii care sufera de autism, cainii dresati pot fi nu doar prieteni, ci ii pot ajuta din punct de vedere terapeutic, potrivit unor observatii realizate in urma supravegherii relatiei dintre caini si copii.

Simptomele sindromului Asperger la copii

Sindromul Asperger este un tip de tulburare pervaziva de dezvoltare (PDD), care implica intarzieri in deprinderea mai multor competente de baza, in principal abilitatea copiilor de a socializa cu altii, de a comunica sau de a-si folosi imaginatia.

Studiu: Acidul folic din sarcina reduce cu 40% riscul de autism la copii

Administrarea de suplimente cu acid folic (vitamina B9 sau folat) in sarcina timpurie scade cu 40% riscul de autism la copii, arata un studiu recent realizat de cercetatorii norvegieni. Potrivit acestora, riscul de tulburari din spectrul autist scade daca acidul folic este administrat cu patru saptamani inainte de conceptie si in primele doua luni de sarcina.

Cele mai noi despre asperger

Hormonii fericirii sau cum ne influenteaza substantele chimice starea de bine

Dupa 2 ani de pandemie, incertitudine si instrainare, problema fericirii se pune mai acut ca niciodata. Desi „reteta” fericirii e diferita pentru fiecare dintre noi, ingredientele de baza sunt aceleasi: hormonii, acele substante chimice produse de diferite glande din corpul nostru. Ei circula odata cu sangele prin tot corpul nostru, ca niste mesageri care ne transmit informatii importante despre sanatatea noastra fizica si psiho-emotionala.

Povestea tinerei care a invins autismul cu ajutorul muzicii. Primul videoclip cu Andra

Astazi, Andra si Mara Pruna, adolescenta de 16 ani care a ajuns pana in finala “Romanii au talent!”, au lansat primul videoclip impreuna!

Adevarul despre autism. Cum iti poti ajuta copilul sa aiba o viata aproape normala

Autismul a aparut in vocabularul parintilor din Romania de doar cativa ani. Desi la nivelul tarii sunt diagnosticati aproximativ 7.000 de copii cu aceasta afectiune, numarul lor se presupune ca este dublu. Multi sunt marginalizati si ignorati, insa psihologii asigura ca, diagnosticata la timp, aceasta afectiune psihica poate avea efecte mult reduse. Totul tine de informare, terapie si vointa. Totul despre acest subiect, intr-un interviu cu psihologul Nicoleta Burlacu.