Cele mai citite despre bizant

Cele mai frumoase romane de dragoste

Dragostea atinge cote maxime de Sfantul Valentin.

Istanbul, intre Europa si Asia

Se spune despre Istanbul ca odata ajuns acolo, poti sta cu un picior pe un continent, si cu celalalt, pe alt continent.

Nici nu este de mirare, avand in vedere ca este singurul oras din lume

S-au incheiat zilele culturii romanesti la Berlin

In aplauzele a sute de spectatori in picioare, intr-o atmosfera patrunsa de emotie si de entuziasm s-au incheiat aseara, la Berlin, Zilele culturii romanesti. In Basilica din impozantul Muzeul Bode au

Cele mai noi despre bizant

Icoanele crestine in istorie: cand au aparut primele icoane si de ce ne inchinam la ele

Initial, reprezentarile imagistice sau de orice alta natura ale lui Dumnezeu incalcau a doua porunca pe care a primit-o Moise pe Muntele Sinai in Vechiul Testament (Cartea Exodului 20:4-6). Porunca facea referire la faptul ca omului ii era interzis sa se inchine la idoli, adica la lucruri facute de mainile omului sau de alte fiinte ale lui Dumnezeu, pe care sa le considere inzestrate cu puteri divine. Ideea a fost transmisa poporului evreu si lumii intregi pentru oprirea idolatriei, fiind o practica atat de raspandita si inselatoare a acelor vremuri.

Cele mai frumoase rochii … si cea mai tare croitorie din Bucuresti !

O ocazie deosebita necesita, adesea, si o tinuta pe masura. Este vorba despre eticheta sau dress code, pe care se pune foarte mult accent atunci cand vine vorba de o petrecere, de o seara de gala sau un eveniment monden. Insa, dress code-ul nu este ceva ce s-a inventat in lumea moderna. Inca de pe vremea civilizatilor antice, in special femeile din inalta societate, obisnuiau, cu diferite ocazii, sa se imbrace cu cele mai bune rochii si sa le accesorizeze cu cele mai frumoase bijuterii. Statutul femeii se vedea in functie de ceea ce purta. Cu cat intreaga tinuta era mai sofisticata, cu atat insemna ca femeia respectiva era mai bogata sau provenea dintr-o familie foarte importanta.

Zi de mare sarbatoare! Afla de ce trebuie sa intorci azi canile si oalele cu gura in jos

Credinciosii ortodocsi si catolici il sarbatoresc astazi pe Sfantul Apostol Andrei, Cel Intai chemat. In traditia bizantina, acesta este ucenicul lui Iisus care a crestinat aceste meleaguri. De aceea, in 1997, Sfantul Apostol Andrei a fost proclamat Ocrotitorul Romaniei.