Cele mai citite despre cifoza

Ce mesaje iti transmit durerile din corp

De fiecare data cand organismul se simte amenintat, te previne prin aparitia anumitor simptome. Durerea este cel mai frecvent semnal pe care corpul i-l trimite pentru a-ti semnala ca se intampla ceva rau. Oricine a simtit la un moment dat senzatia de durere, fie ca a fost vorba de o migrena, fie de

Kinetoterapia, tratament prin miscare

La mare cautare in ziua de azi, kinetoterapia este o practica medicala aflata la granita intre medicina si sport. Tinand cont de efectele pozitive pe care le are, aceasta este extrem de indic

SERIAL Expertul Acasa.ro, Radu Buculea, kinetoterapeut: Cum tratam cifoza

Din aceasta saptamana, vom incepe un serial in care vom trata principalele afectiuni ale coloanei vertebrale, afectiuni care provoaca nu doar un aspect inestetic, ci si, mai ales, dureri insuportabile in formele grave de manifestare. Astazi: cifozele. Acestea sunt deviatii ale coloanei vertebrale, in plan sagital (antero-posterior), prin exagerarea curburilor normale ale acesteia, cu convexitatea curburii orientata posterior. Aceasta deformare este numita popular și cocoasa. Exista cazuri rare, atipice, cand coloana se curbeaza invers (cifoza cervicala, lordoza dorsala sau cifoza lombara).

Cele mai noi despre cifoza

Kinetoterapia - solutia ideala pentru un corp sanatos si armonios

Indiferent de domeniul in care activeza, studiile au aratat ca peste 80% dintre adultii nu fac suficienta activitate fizica, in ciuda beneficiilor dovedite, cum ar fi reducerea riscului de aparitie a unor boli cronice, precum si imbunatatirea sanatatii osoase, a functiei cognitive, a controlului greutatii si a calitatii vietii. Asadar mai mult de jumatate dintre adulti sufera de una sau mai multe boli cronice. Vestea buna este ca activitatea fizica regulata poate ajuta la prevenirea si ameliorarea multor afectiuni cronice.

Ce inseamna recuperare medicala si care sunt cele mai cunoscute tehnici?

Recuperarea medicala cuprinde un set de proceduri recomandate persoanelor care au suferit diverse leziuni sau interventii chirurgicale, sau care sufera de boli care le afecteaza mobilitatea si functiile motorii. In urma acestora, pacientii isi pot recapata capacitatea de a se misca, corecta pozitia spatelui, ameliora durerile si pot reveni la o viata obisnuita.

Cum alegi cabinetul de Kinetoterapie: 5 sfaturi

Kinetoterapia reprezinta o forma de recuperare medicala in care se folosesc diverse metode, cu scopul de a remedia anumite probleme de sanatate. Este o terapie extrem de populara deoarece nu necesita lucrul cu ace si nu aduce durere pacientului. Pacientii vin cu placere la kinetoterapie deoarece la final de sedinta se simt mai bine.