Mihaela Vulpe
Am intrat in post, iar noua ne plac salatele cu maioneza si n-am vrea sa renuntam la ele? Nimic mai simplu: facem o maioneza de post din pufuleti! [..]
Alte informatii despre:
maioneza pufuleti
,
maioneza de post
,
pufuleti
,
maioneza
Mihaela Vulpe
Anul trecut am vrut sa fiu originala si sa fac martisoare handmade personalizate, unicat, folosind tehnica quilling, pe care sa le ofer, in locul "chinezismelor ieftine” regasite pe toate tarabele. In acest fel, am ajuns sa fac aproape 600 martisoare! Cu putina inspiratie si cu un mimin de cunostinte despre aceasta tehnica, pot rezulta martisoare foarte reusite! [..]
Alte informatii despre:
martisoare handmade
,
martisoare unicat
,
quilling
,
martisoare
,
1 martie
Mihaela Vulpe
Stiu ca parerile despre shaorma sunt impartite, dar cred ca toata lumea este de acord ca este foarte buna! Si daca nu ai incredere in ce pun shaormarii in ele, fa-ti acasa singur, dupa gustul tau! Nu ai nevoie de aparate sofisticate, doar de o punga de friptura….
[..]
Alte informatii despre:
retete arabesti
,
Mihaela Vulpe
,
retete carne
,
shaorma cu pui
,
shaorma cu legume
,
shaorma
Mihaela Vulpe
Cum mai este putin si vine duminica Floriilor, in care este dezlegare la peste, ar fi bine sa ne gandim din timp la ceea ce vrem sa punem pe masa. Mai ales daca avem un nume de floare care o sa ne aduca si ceva musafiri la masa. Si mai ales daca ne place pestele marinat, care are nevoie de cateva zile sa se macereze! [..]
Alte informatii despre:
ciorba peste
,
plachie
,
peste marinat
,
retete peste
,
masa florii
,
peste
Mihaela Vulpe
Cine nu-si aduce aminte de prajitura asta din copilaria lui? Cand stratul de cacao era asa de gros ca ti se lipea nu doar de dinti, dar si de mustati si de nas… Mancai si respirai cacao! [..]
Alte informatii despre:
prajitura copilarie
,
prajitura cacao
,
prajitura cartof
Mihaela Vulpe
In pasiunea dezvoltata de mine pentru tehnica quilling-ului, am ajuns sa fac si oua pentru pastele trecut, care au iesit foarte dragute. Ele au ajuns ambalate in cosuri-cadou la prietenii mei de peste tot, in Italia, Austria sau Grecia.
[..]
Alte informatii despre:
tehnica servetelului
,
oua sfoara
,
quilling oua
,
oua decorate
,
oua paste
Mihaela Vulpe
Mi s-a spus ca fac minuni in bucatarie...Eu spun doar ca imi plac oamenii fericiti si ma bucur ca-i pot face eu fericiti, fie si doar pentru 5 minute, rasfatand papilele lor gustative. In bucataria mea am rafturi intregi cu inspiratie, imaginatie, pofte, tavi si ingrediente! Prin prajiturile mele mi-am adus tot timpul oamenii aproape si le-am dezvoltat instinctul de “bumerang”!
[..]
Alte informatii despre:
retete
,
culinar
,
expert acasa.ro
,
Mihaela Vulpe
Mihaela Vulpe
Intr-o epoca in care “chinezismele” au invadat toata lumea, indiferent de meridian, inca mai regasim oameni care executa arta “manuala”. Din pacate, la noi in tara, handmade-ul nu are aceeasi greutate, ca in alte parti, oamenii apreciind prea putin lucrul facut de mana, care, poate, nu este atat de perfect precum cel de serie, dar asta fiind tocmai partea care ii aduce unicitatea, produs finit in care gasim toata inspiratia, pasiunea si frumosul artistului care l-a adus pe lume. [..]
Alte informatii despre:
handmade
,
ghivece
,
oglinzi
,
vaze
,
olarit
,
Petru Borza
Mihaela Vulpe
Cataiful, o prajitura de provenienta turca, venita tocmai din timpurile Imperiului Otoman, este, la origini, o prajitura simpla, formata din doua straturi de taitei speciali, foarte fini, prajiti si insiropati, intre care se pune un strat gros de frisca. Ok, asta era la origini! Plecand de la reteta originala, putem sa facem o gramada de variatiuni, fara sa ne plictisim, rezultatele fiind dintre cele mai gustoase!
[..]
Alte informatii despre:
cataif
,
retete prajituri
,
budinca vanilie
,
cataif cu vanilie
,
fidea
,
frisca lichida
Mihaela Vulpe
Cui nu-i place foietajul in toate formele lui? De la saratele, pateuri, melci, rulouri, cornulete dulci sau sarate, placinte de toate felurile pana la chiftelute in aluat sau carnaciori, cremvursti.... Cum la mine in casa tropaie mereu picioruse mai mari sau mai mici, incerc mereu sa am produse pe cat se poate facute in casa, de mine.
[..]
Alte informatii despre:
foietaj
,
aluat de foietaj
,
foi foietaj
,
foietaj saratele
,
foietaj melci
,
foietaj placinte
Mihaela Vulpe
Cand eram eu copil, mucenicii astia ii pregateam cu opturi facuti in casa de mama, cu o saptamana inainte, lasati sa se usuce in voie, sus pe soba. Ea avea un aparat special, pe care l-a folosit ani in sir, si eu la fel, pana s-a rupt si adio! [..]
Alte informatii despre:
mucenici cu zeama
,
mucenici dobrogeni
,
muncenici
,
reteta mucenici
Mihaela Vulpe
Daca va place sa gatiti si daca va place sa va impresionati oaspetii sositi la masa de paste iesind un pic din conventional, atunci luati in calcul si droburi mai deosebite, cum ar fi cele de peste, vinete, naut, ciuperci… [..]
Alte informatii despre:
drob naut
,
drob vinete
,
drob ciuperci
,
drob Paste
,
drob
Mihaela Vulpe
Aveti acasa, ca si mine, fetitele voastre sau poate nepotele finute sau vecine mici? Va place sa le imbracati vesel si sa le accesorizati cu diverse? O idee draguta pentru tinuta de vara, cu avantajul de a fi si ieftina si usor de facut, ar fi bentitele decorate cu diverse: flori din fermoar, tehnica servetelului, nasturi de lemn mai mari si haiosi, floricele mici de fetru, buburuze … [..]
Alte informatii despre:
bentite hand made
,
bentite colorate
,
tehnica servetelului
,
bentite
Mihaela Vulpe
Pentru gustarica dulce a pachetelului de scoala sau de plimbare al copiilor mei fac tot timpul biscuitei cu diverse, dupa dorinta fiecaruia. Partea buna este ca poti da nenumarate gusturi si forme si poti sa te ajuti cu copiii in executarea lor, plus ca se fac si repede si rezista mult timp. Partea proasta… nu exista! [..]
Alte informatii despre:
biscuiti cu seminte
,
biscuiti facuti in casa
,
biscuiti
Mihaela Vulpe
Pentru cine crede ca locul gogonelelor nu este decat la saramura sau la otet, trebuie sa treaca peste prejudecati si sa incerce aceasta dulceata. Este asemanatoare la gust cu dulceata de nuci verzi.
[..]
Alte informatii despre:
dulceata gogonele
,
gogonele
,
camara
,
dulceata
Mihaela Vulpe
Manuela Vulpe, ambasadoarea Romaniei in Mexic, a carei corespondenta a fost publicata in presa saptamana trecuta, a renuntat la post. Ministerul Afacerilor Externe a precizat ca mesajele private ale [..]
Mihaela Vulpe
Mai tineti minte cum, in alta epoca, mamele noastre opreau sticlele mai aratoase de coniac sau votca (si mai rar si de whisky) pentru vitrine, dupa ce le goleau musafirii? In care serveau din nou lichioruri facute in casa (la noi se facea cel mai des lichior de zahar ars)? Acum sticlele goale se arunca de-a valma impreuna cu resturile menajere, nemaifacand de trebuinta. Si totusi... [..]
Alte informatii despre:
sfoara groasa de tapitat
,
pistol de lipit cu silicon
,
sticle decorative
,
decoratiuni handmade
,
sticle reciclate
Mihaela Vulpe
Te-ai gandit vreodata ca legumele, pe care le folosesti la mancarici, tocanite, zacusti se pot transforma intr-un dulce deosebit si delicios? Intr-o toamna am trecut peste prejudecati, am incercat cate putin din fiecare, am gustat ce a iesit, am verificat cum au stat peste iarna si am decretat care sunt gusturile care si-au castigat dreptul de a reveni pe rafturile mele. Astfel au aparut dulceturi de dovlecei, gogonele, morcovi, castraveti, ardei capia rosu,
pe langa dulceturi de pepene rosu, kiwi, kaki, smochine, portocale, struguri albi, si cele traditionale, de visine, cirese, pere, caise, piersici....
[..]
Alte informatii despre:
dulceata
,
dulceata de pepene
,
dulceata visine
,
dulceata pere