Cele mai citite despre parazitii

Cum sa crestem imunitatea organismului

In fata unei agresiuni de orice natura, organismul se mobilizeaza pentru a se apara. Aceasta reactie este practic modalitatea prin care se manifesta sistemul imunitar, pentru a face fata agentilor patogeni susceptibili de provocarea bolilor. De ce sunt declansate astfel de reactii? Virusii, bacterii

Simptomele pneumoniei: invata sa recunosti boala plamanilor

Pneumonia este o afectiune severa a plamanilor, care trebuie tratata inca de la primele simptome. Nu ignora semne precum tusea, febra, frisoanele, durerile de cap sau toracice, in special dupa o raceala sau gripa.

Cum sa tratezi enterocolita

Enterocolita este o afectiune a mucoasei intestinului subtire si a colonului  determinata de infectii cu bacterii, ciuperci, virusuri sau paraziti prezenti in alimentele consumate.

Cele mai noi despre parazitii

Deparazitarea externa a cainilor primavara - o urgenta veterinara

Primavara este un moment extrem de important atunci cand vine vorba despre gestionarea starii de sanatate a cainilor. Marcand inceputul unei noi perioade de activitate si crestere in natura, cu temperaturi ridicate si cu imbunatatirea conditiilor meteorologice, primavara este momentul in care parazitii externi ai patrupedelor isi reiau activitatea. Aceasta crestere naturala a activitatii parazitilor, in special a capuselor, expune cainii unor riscuri semnificative, mai ales atunci cand nu se implementeaza la timp masuri adecvate de protectie.

Doua persoane, ucise de malarie, in Romania. Care sunt simptomele bolii, cum se transmite si cum se trateaza

Doua persoane, infectate cu malarie, au decedat dupa ce s-au intors din vacantele petrecute in tari exotice.

5 sfaturi pentru reducerea daunatorilor din livezile de pomi fructiferi

Intretinerea unei livezi de pomi fructiferi necesita multa munca si atentie la toate detaliile care ar putea pune in pericol productia de fructe. Una dintre principalele amenintari pentru acest tip de pomi sunt daunatorii, care pot lua numeroase forme si pot afecta in mod serios starea plantelor si productivitatea lor. De aceea, am pregatit cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a te asigura ca livada ta poate ramane in cea mai buna stare in orice sezon, indiferent de parazitii la care este expusa.