Cele mai citite despre pasteurizare

Laptele crud, sanatos pentru copii?

Incerci sa ii oferi copilului tau o alimentatie sanatoasa, iar laptele reprezinta unul dintre alimentele de baza, bogat in vitamine si minerale. Cu toate acestea, care este cea mai buna varianta de consum? Optezi pentru laptele crud sau preferi varianta pasteurizata?   Laptele contine din plin calci

Aditivii alimentari ne mananca zilele

E-urile sunt considerate adesea un rau necesar, dar studiul efectelor daunatoare ale acestor substante a scos la iveala faptul ca unele dintre ele prezinta pericole mortale pentru consumatorii

Cum sa cumperi laptele pentru gatit

Stii ce lapte iti place sa bei si este usor sa-l gasesti pe raft, in magazin. Ai gasit cea mai buna formula de lapte praf pentru micutul tau. Insa atunci cand folosesti laptele ca un ingredient pentru retetele tale, cum il alegi pentru a fi cel mai potrivit? Cand cumperi lapte pentru gatit, este

Cele mai noi despre pasteurizare

5 alimente pe care sa nu le consumi sub niciun chip dupa ce expira

Fa-ti un obicei din a verifica de doua ori inainte de a cumpara un produs data la care acesta expira. La fel si cand decizi sa il consumi. Mai uita-te o data pe pachet pentru a vedea daca mai este inca in termenul de valabilitate. Asta intrucat cu toxiinfectiile alimentare nu este de glumit.

Cum sa prelungesti termenul de valabilitate al laptelui cand nu ai frigider

Laptele este unul dintre cele mai sensibile si usor alterabile alimente, de aceea, nu putem concepe pastrarea lui in alte conditii decat la frigider. Rusii au inventat insa una dintre cele mai neobisnuite si interesante metode a-l conserva pe termen lung, folosindu-se de... broaste. Iata cateva metode prin care se poate prelungi termenul de valabilitate al laptelui in absenta frigiderului sau a altei surse de racire.

Istoria branzei - Drumul de la delicatesa la aliment banal

Branza este unul dintre cele mai vechi preparate din lume, originea sa datand cu mult inaintea erei noastre. Daca astazi este un aliment banal, consumat la aproape orice masa, in trecut, branza era o delicatesa care se servea doar titlurilor nobile, iar procesului ei de preparare ii erau dedicate bucatarii speciale. Descopera evolutia istorica spectaculoasa a branzei noastre "cea de toate zilele", din cele mai vechi timpuri, pana in prezent!