Cele mai citite despre preconceptie

Alimentatia corecta in preconceptie

Daca te-ai hotarat ca in viitorul apropiat sa ai un copil este recomandat sa adopti un stil de viata cat mai sanatos, dar si o alimentatie bogata in vitamine si minerale. Daca inca nu ai ajuns sa discuti cu medicul tau despre alimentele recomandate in perioada preconceptiei, iata o lista cu cele ma

Alimente care stimuleaza lactatia

Alaptarea bebelusului este adesea sabotata de cantitatea mica de lapte sau chiar de lipsa lui, insa medicii sustin ca nu ar trebui sa te ingriorezi, deoarece exista metode naturale prin care poti stimula lactatia. De exemplu, poti mari cantitatea de lapte matern cu ajutorul alimentelor.

Vitamine care sporesc fertilitatea

Atunci cand incercarile tale de a ramane insarcinata se soldeaza adesea cu rezultate negative ale testelor de sarcina, incepi sa cauti tot soiul de solutii pentru a putea concepe bebelusul mult dorit. Daca de alimentatie ai avut grija, analizele ti le-ai facut la timp si ai renuntat la stilul de viata defectuos, este timpul sa arunci un ochi peste vitaminele si mineralele care au un rol esential in sporirea fertilitatii la barbati si femei.

Cele mai noi despre preconceptie

STUDIU: O femeie din 4 se simte complet neajutorata dupa pierderea unei sarcini

Pierderea unei sarcini afecteaza 10-20% dintre femeile care stiu ca sunt insarcinate, arata statisticile internationale, iar procentul creste la 45% la femeile cu varsta peste 40 de ani. Potrivit unui sondaj efectuat recent de clinica Nativia, mai mult de jumatate dintre respondentele care au suferit un avort spontan spun ca aveau o sarcina aparent fara probleme. Cele mai multe femei s-au simtit neajutorate, s-au refugiat in munca si s-au simtit vinovate pentru pierderea suferita, mai arata datele citate.

Start vitalitate cu gama Ostart Vital

Vremea calda si insorita este perfecta pentru orice activitate iti pofteste inima, plus ca soarele este benefic si pentru fixarea calciului in oase. Insa tot perioada caniculara este si un prilej de pierdere excesiva a lichidelor si electrolitilor din organism, iar cand totul vine pe fondul lipsei de calciu, te poti confunta cu aparitia crampelor musculare, senzatiei de amortire a degetelor, starilor de oboseala si iritabilitate.