Meniuri internationale de Craciun
Ce iti vine prima si prima data in minte cand te gandesti la Craciun? Hai, te rog, fii sincer! Masa de Craciun, nu? Mai exact mancare multa cat pentru un cartier intreg, un pic de bautura si un munte de prajituri.
Ce iti vine prima si prima data in minte cand te gandesti la Craciun? Hai, te rog, fii sincer! Masa de Craciun, nu? Mai exact mancare multa cat pentru un cartier intreg, un pic de bautura si un munte de prajituri.
Cozonacul aburind, sarmalele delicioase si platoul cu caltabos, toba, lebar, carnati si branzeturi nu lipsesc de pe masa traditionala romaneasca de Craciun. Stii insa care sunt bunatatile aromate pregatite in lumea intreaga pentru masa de Craciun? Iata-le pe cateva dintre cele mai savuroase!
Au mai ramas cateva zile pana la Craciun, iar febra cumparaturilor a inceput deja. Daca iti doresti sa cumperi cadouri frumoase pentru familie si prieteni, viziteaza targurile de Craciun din Europa.
Pietele de Craciun au inceput in Germania in Evul Mediu tarziu; una dintre cele mai vechi, cea din Dresda, dateaza din 1434. In timp ce orasele germane inca detin coroana pentru numarul mare de piete de Craciun, acum le poti gasi in toata Europa. Asadar, daca ai pofta de stollen, lebkuchen si suficient gluhwein cat sa scufunzi Titanicul, atunci nu cauta mai departe de cele mai bune piete de Craciun din Europa.
Stollen este cozonacul in stil german pe care il vei adora de prima data cand vei gusta din deliciosul desert traditional de Craciun. Dulce, aromat, bogat in fructe si nuci, Stollen este un motiv in plus sa iti doresti ca Sarbatorile sa vina mai repede. Spre deosebire de alte tipuri de aluat, Stollen este cu atat mai bun cu cat se invecheste putin. Atunci cand prepari pentru prima data Stollen nu te ingrijora ca aluatul nu creste. Datorita cantitatii mari de grasime, nuci si fructe acest aluat nu creste, insa va fi deosebit de fraged si gustos.
Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate preparate de Craciun. Peste tot in lume exista un astfel de desert specific sarbatorii, chiar daca in unele tari acesta se regaseste sub denumirea de bread (paine) sau sweet bread (paine dulce). In timp ce romanii se dau in vant dupa cozonacul traditional cu nuca din belsug, alte popoare au traditiile lor si preparatele specifice. Prepara si tu un altfel de cozonac de Craciun, anul acesta, iata cateva idei din care sa te inspiri.
Aceasta pagina a fost creata special pentru a oferii informatii cat mai complexe despre stollen. Acasa.ro iti ofera poze, video, aricole si comentarii ale utilizatorilor pe tema stollen.