Cele mai citite despre trichinela spiralis

Trichineloza: atentie la carnea de porc

Trichineloza este o zoonoza (boala transmisibila de la animal la om) provocata prin consumul carnii crude sau preparate de la animalele contaminate cu Trichinella, un nematod parazit inchistat in celulele musculare.

Trichineloza: de ce trebuie analizata carnea

In sezonul rece, in special in apropierea sarbatorilor de Craciun, trichineloza este una dintre cele mai de temut afectiuni. Cauzata de infectia cu viermii Trichinella spiralis, aceasta afectiune provoaca simptome severe.

30 de suspecti de trichineloza in Alba

Aproape 30 de persoane din Alba, in general rude, sunt suspecte de trichineloza, 11 dintre ele, printre care si o fetita de 4 ani, fiind spitalizate. Cele 30 de persoane au devenit suspecte de

Cele mai noi despre trichinela spiralis

Soriciul, intre delicatesa, beneficii pentru sanatate si risc de imbolnavire. Cat sa consumi pentru a nu deveni un pericol pentru organism

Soriciul este una dintre delicatesele de pe masa de Craciun. Acest aliment traditional si absolut delicios are numeroase beneficii pentru sanatate, daca este consumat cu moderatie. In caz de exces poate preenta un risc crescut de imbolnavire.

ANSVSA - controale dure in locurile unde se comercializeaza carne de porc

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va demara incepand de astazi controale dure un locurile in care se comercializeaza carne de porc si produse specifice sarbatorilor de Craciun.

Soriciul, preparatul nelipsit de pe mesele romanilor! Te poti imbolnavi grav daca il consumi

Stiai ca traditionalul sorici de porc pe care romanii il adora in perioada Craciunului te poate imbolnavi?