Despre Umami
Cand mancam ceva foarte bun, care ne provoaca acel "mmmmmmmmm, delicios" am mancat ceva bogat in umami. Umami a fost descoperit in 1908 in Japonia, si este considerat al 5-lea gust.
Cand mancam ceva foarte bun, care ne provoaca acel "mmmmmmmmm, delicios" am mancat ceva bogat in umami. Umami a fost descoperit in 1908 in Japonia, si este considerat al 5-lea gust.
Umami, supranumit "al cincilea gust", este ultima descoperire in materie de slabit. Conform unui studiu aparut in “The American Journal of Clinical Nutrition”, umami contribuie la mentinerea siluetei, prin inducerea mai rapida a senzatiei de satietate.
Ne apropiem cu pasi rapizi de intrarea in Noul An chinezesc, iar daca iubesti mancarea chinezeasca atunci acesta este un prilej excelent de a gati cateva dintre preparatele specifice bucatariei orientale.
Carnea este o sursa importanta de proteine, dar nu este singura. Exista multe alte alimente care pot oferi aceleasi beneficii, fara a avea dezavantajele consumului excesiv de carne, cum ar fi riscul de boli cardiovasculare.
Ciupercile sunt legumele pe care multe persoane le folosesc in timpul postului pentru a inlocui carnea. Asta, deoarece, au un gust bogat si apetisant si, asemeni carnii, dau savoare preparatelor.
Intr-o lume cu posibilitati infinite de arome, vanilia are ceva atat de reconfortant. Nu este nici pe departe la fel de incitanta ca umami si nu sfideaza logica precum gustul de Sprite de la McDonald's, dar a fost folosita de secole si a rezistat testului timpului. Iata un fapt alimentar amuzant pentru tine: Aroma de vanilie si-a facut aparitia in reteta de inghetata a lui Thomas Jefferson, iar pana in ziua de azi, o veti gasi in inghetata, prajituri, bezele si multe altele. Ceea ce ne face sa ne intrebam: De unde provine aroma de vanilie?
Aceasta pagina a fost creata special pentru a oferii informatii cat mai complexe despre umami. Acasa.ro iti ofera poze, video, aricole si comentarii ale utilizatorilor pe tema umami.