Cele mai citite despre urocultura

Sarcina si infectia urinara cu bacilul E-coli

Delicata perioada a sarcinii predispune viitoarea mamica la dezvoltarea infectiei urinare cu bacilul E-coli, o bacterie care traieste la nivelul tractului intestinal si care poate determina consecinte grave pentru sanatatea femeii si a fatului.

Jumatate din gravidele din Romania merg la clinici private

50% dintre femeile gravide din Romania prefera sa evite sistemul de stat, desi platesc asigurari de sanatate.Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului (FONPC) a avansat

Expertul Acasa.ro, dr Carmen Maria Constantin: Infectiile urinare si diabetul

Infectiile urinare pot fi o problema particulara la pacientii cu diabet, mai ales la cei cu glicozurie, deoarece prezenta glucozei in urina reprezinta un factor de crestere pentru bacterii. Sunt considerate infectii urinare complicate si se pot manifesta in diferite forme.

Cele mai noi despre urocultura

11.500 de persoane testate si 33 de cazuri de cancer diagnosticate in caravana „Nu am facut destul!”

11.500 oameni din mediul rural au beneficiat de controale gratuite la ei in sate si 33 dintre ei au aflat ca au cancer in cei 10 ani ai caravanei „Nu am facut destul!”, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). In 8 weekenduri pe teren, editia de anul acesta a depasit 1.200 de persoane testate si a descoperit 5 cancere.

Un roman din trei cu suspiciuni oncologice refuza investigatiile medicale. Printre scuzele invocate: „Nu ma lasa copiii / sotul, Am treaba la camp / in curte, Am pomana”

Din 156 de pacienti depistati cu suspiciuni oncologice la editia 2022 a caravanei rurale „Nu am facut destul”, 51 au refuzat continuarea investigatiilor medicale. Faptul ca un pacient din trei nu este interesat de sanatatea sa, in conditiile in care a aflat ca are un risc major si are asigurate gratuit investigatiile urmatoare, dar si transportul, arata nevoia de educatie medicala si de programe de screening in Romania.

Interviu Acasa.ro | Dr. Diana Mihai, ginecolog, despre administrarea de anticonceptionale in cazul femeilor cu fibrom uterin si sindromul ovarului polichistic

Potrivit statisticilor, una din trei femei din Romania sufera de fibrom uterin si una din zece de sindromul ovarelor polichistice. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente probleme ginecologice pe care femeile de toate varstele le intampina, aparand in special in intervalul 20-40 de ani.