intoleranta gluten
Dietele fara gluten sunt extrem de benefice pentru orice persoana, nu numai pentru cele care sufera de astfel de intoleranta. Aceste diete imbunatatesc digestia, sanatatea generala a organismului, favorizeaza eliminarea kilogramelor in plus si reduc riscul de diabet sau afectiuni cardiace. [..]
Alte informatii despre:
sanatate
,
dieta si nutritie
,
dieta fara gluten
,
beneficii dieta fara gluten
intoleranta gluten
Glutenul mai este numit si "ucigasul tacut" deoarece poate provoca leziuni cronice in intregul corp, fara ca macar sa fim constienti de consecintele consumului sau. Deci, este mai bine sa verificati daca aveti intoleranta la gluten. Iata o lista care va permite sa treceti in revista simptomele sensibilitatii la gluten si sa stabiliti daca sunt sau nu prezente. [..]
Alte informatii despre:
semne intoleranta gluten
,
dieta fara gluten
,
gluten
,
dieta
,
intolerenta la gluten
,
pericol gluten
,
intoleranta gluten
intoleranta gluten
Elevii si prescolarii care sufera de intoleranta la lactoza sau gluten vor putea beneficia de alimente care nu contin aceste ingrediente, se arata intr-o ordonanta de urgenta publicata vineri in Monitorul Oficial si care vizeaza modificarea programului guvernamental "Cornul si laptele". [..]
Alte informatii despre:
intoleranta la lactoza
,
cornul si laptele
,
programul cornul si laptele
intoleranta gluten
Numarului persoanelor intolerante la gluten a crescut de 5-10 ori in ultimii ani, in Romania. Afectiunea poate deveni grava daca pacientul nu tine o dieta stricta, fara gluten. [..]
Alte informatii despre:
intoleranta gluten
,
gluten
intoleranta gluten
Glutenul este o proteina care se gaseste, in mod natural, in compozitia graului, secarei si orzului. Uneori, chiar si ovazul poate prezenta urme de gluten. Desi, nu contine gluten, in mod natural, culturile de ovaz pot creste printre culturile de orz, secara sau grau. Enteropatia glutenica (celiachia sau boala celiaca) reprezinta o afectiune cronica gastrointestinala care se manifesta printr-o intoleranta la alimentele care contin gluten. Boala afecteaza atat adultii, cat si copiii, insa, cel mai frecvent debuteaza in pruncie, in momentul in care se introduc in alimentatie cerealele cu gluten. Afla cum se manifesta boala celiaca si cum o gestionezi eficient. [..]
Alte informatii despre:
intolerenta la gluten
,
dieta fara gluten
,
intoleranta gluten
,
alimente fara gluten
,
gluten
intoleranta gluten
Glutenul este o proteina care se regaseste in compozitia anumitor boabe de cereale integrale. Intrucat este o substanta nutritiva greu de digerat, glutenul poate cauza serioase probleme, cea mai cunoscuta dintre acestea fiind boala celiaca sau intoleranta la gluten. Daca suferi de aceasta intoleranta alimentara, stii ca trebuie sa eviti consumul de secara, tarate de ovaz sau germeni de grau, insa glutenul se poate ascunde si in alimente la te astepti mai putin. [..]
Alte informatii despre:
sos soia
,
castraveti murati
,
alimente gluten
,
hot dog
,
burgeri vegetali
intoleranta gluten
Tot mai multe persoane renunta la consumul de alimente pe baza de gluten. Si asta pentru ca au auzit ca glutenul este daunator sanatatii sau ca pot scapa mai usor de kilogramele in plus. Iata care dintre aceste afirmatii este adevarata si care nu: [..]
Alte informatii despre:
cercetatori
,
gluten
,
dieta
,
alimentatie
,
nutritie
,
mituri
intoleranta gluten
Foarte multi dintre noi nu isi pot imagina o masa fara paine sau un mic dejun fara cereale cu lapte. Exista insa persoane care nu au voie sa se atinga de paine sau de fulgi din cereale toata viata. [..]
intoleranta gluten
Desi nu exista o legatura directa intre probiotice si intoleranta la gluten, exista studii care exploreaza modul in care probioticele pot influenta sanatatea intestinala si pot aduce beneficii persoanelor cu intoleranta la gluten sau boala celiaca. Medicul nutritionist Mihaela Bilic a vorbit de curand despre efectele acestora. [..]
Alte informatii despre:
intoleranta gluten
,
probiotice
intoleranta gluten
In ultimii ani glutenul pare ca a devenit dusmanul de temut din alimente. Tot mai multe persoane adopta o dieta fara gluten, in ciuda faptului ca nu sufera de intoleranta la acest aliment. Altii insa sustin ca nu este cazul sa renunte la gluten daca nu au intoleranta. Ce spun insa medicii despre gluten si alimentele care contin gluten? Ar trebui sau nu sa renunti la acesta daca nu ai probleme? [..]
Alte informatii despre:
evitare gluten
,
gluten
intoleranta gluten
Intoleranta la alimente, cauzata adesea de o iritatie a intestinului, este o afectiune din ce in ce mai des intalnita in ultimii ani. Potrivit statisticilor, o persoana din 10 sufera de intoleranta la alimente. Suprimarea alimentului care provoaca probleme de sanatate poate fa [..]
Alte informatii despre:
lactoza
,
gluten
,
alimente
,
intoleranta alimentara
intoleranta gluten
O dieta fara gluten este recomandata, in general, celor care sufera de boala celiaca sau intoleranta la gluten. Odata pus acest diagnostic, cei mai multi isi prevad un viitor sumbru, privat de micile delicatese si placeri culinare vinovate. Totusi, o dieta fara gluten nu trebuie sa se transforme intr-o corvoada, nu atunci cand stii sa faci cele mai bune alegeri, atat pentru papilele tale gustative, cat si pentru sanatatea ta. [..]
Alte informatii despre:
regim
,
dieta
,
gluten
,
dieta si nutritie
,
dieta fara gluten
intoleranta gluten
Alimentele bogate in gluten, precum painea, pastele, pizza sau cerealele cauzeaza un dezechilibru al sistemului imunitar, care este privat de vitamine si nutrienti importanti. Boala celiaca sau intoleranta la gluten este o afectiune grava, care, netratata, poate duce la osteoporoza, intoleranta la lactoza, cancer si probleme neuronale. [..]
Alte informatii despre:
diaree
,
ulcer gastric
,
gluten
,
boala celiaca
,
simptome boala celiaca
,
crampe abdominale
,
intoleranta gluten
intoleranta gluten
Un aliment care este folosit zilnic in alimentatie, cum este painea, poate cauza alergii pentru 2%dintre romani. Cei mai afectati sunt copiii. De fapt, alergia nu este la painea in sine, ci la o [..]
intoleranta gluten
De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca glutenul are foarte multe efecte negative pentru multi dintre oameni. Pentru unii, acesta este un alergen, care are o implicatie directa in dezvoltarea bolii celiace. Dar asta nu e tot, daca nu exista posibilitatea dezvoltarii acelei reactii alergice sporite, dieta bogata in gluten poate duce la instalarea permanenta a senzatiilor de oboseala, durere, pana si la inflamatii ale intestinului sau chiar degenerare a mucoasei intestinale. [..]
Alte informatii despre:
gluten
,
vitamix
,
dieta fara gluten
,
dieta
intoleranta gluten
Multe persoane considera ca mamaliga este sanatoasa si ca nu ingrasa. Cu toate acestea, mamaliga poate avea foarte multe calorii si trebuie consumata cu moderatie. Desi este santatoasa, in cazul in care nu i se adauga grasimi, asta nu inseamna ca nu ingrasa. [..]
Alte informatii despre:
mamaliga sanatoasa
,
dieta
,
alimentatie
,
mamaliga
,
ingrasat
,
dietetic
intoleranta gluten
Astazi este marcata Ziua Mondiala a Bolii Celiace, numita si enteropatie glutenica sau intoleranta la gluten, este o afectiune autoimuna multifactoriala care apare de regula la persoane cu predispozitie genetica si este declansata de consumul alimentelor ce contin gluten. [..]
Alte informatii despre:
intolerenta la gluten
,
Ziua Mondiala a Bolii Celiace
,
boala celiaca
intoleranta gluten
In lume exista numeroase tipuri de faina. Multe dintre acestea, desi sunt extrem de sanatoase sunt mai putin cunoscute de publicul larg. Daca faina de cocos sau cea de migdale si-a castigat deja popularitatea si in randul romanilor, exista numeroase alte tipuri de faina, pe care putini le cunosc. Iata cinci feluri de faina pe care trebuie sa le incerci cel putin o data in viata. [..]
Alte informatii despre:
tipuri de faina
,
faina de lupin
,
faina de teff
,
faina de tapioca
,
faina de sorg
,
faina de arorut
intoleranta gluten
Cantareata Giulia Anghelescu a marturisit ca timp de un an si jumatate s-a confruntat cu mari probleme de sanatate din cauza unei alergii. Pentru a afla insa de ce boala sufera, artista a fost supusa la numeroase analize si investigatii. [..]
Alte informatii despre:
giulia anghelescu
intoleranta gluten
Faina din nuca de cocos este o alternativa sanatoasa la clasica faina din grau. Aceasta este bogata in fibre alimentare si proteine, nu contine gluten si are un indice glicemic scazut. Faina din nuca de cocos este ideala pentru persoanele care sunt la dieta, au intoleranta la gluten sau sufera de diabet. [..]
Alte informatii despre:
faina din nuca de cocos
,
faina de cocos
,
faina
,
sfaturi culinare
intoleranta gluten
Primavara vine mereu la pachet cu viroze de tot felul, iar specialistii spun ca nu doar contactul cu o persoana purtatoare a unui virus ne poate imbolnavi. O persoana cu un sistem imunitar mai putin intarit este mult mai predispusa la a dezvolta simptome mai severe ale bolii. Se stie ca cei mici isi creeaza in timp sistemul imunitar, iar multi dintre ei nu sunt buni prieteni cu fructele si legumele, asa ca BioSunLine® lanseaza acum 2 noi tipuri de vitamine dedicate lor, Veg Gummies Astrobears. [..]
Alte informatii despre:
vitamine fara gluten
,
vitamine vegane
,
crestere imunitate
,
imunitate
,
copii
,
vitamine
intoleranta gluten
Painea este element de baza pentru romani. Practic, nicio masa fara paine. Consumul de paine in tara noastra este peste media europeana de 78 kg/ locuitor/an. Dar este important ce fel de paine mananci. [..]
Alte informatii despre:
paine buna
,
paine sanatoasa
,
paine
intoleranta gluten
Tapioca este un aliment popular in alte colturi ale lumii, insa mai putin cunoscut in Romania. Desi este un aliment ieftin, ce se regaseste in toate supermarketurile, multe persoane il evita deoarece nu stiu ce este si cum se foloseste in bucatarie. [..]
Alte informatii despre:
ce este tapioca
,
utilizare tapioca
,
retete tapioca
,
tapioca